Hokedli - Egy szép és öreg bútordarab

A legutóbbi munkám során láttam meg ezt a festett hokedlit. Régi patinája, és az egyszerűsége ösztönzött arra, hogy írjak róla pár sort.

Kis kézügyességgel mi is elkészíthetjük saját elképzelésű festett székünket. Én nem szeretem azokat a felületkezeléseket, amikor mázolással eltakarják a fa erezetét. A anyag ilyenkor elveszti természetes meleg hatását, rideggé válik. A megrendelőimet mindig lebeszélem arról, ha egy ilyen döntést akarnak meghozni. A mostani eset is bizonyítja, hogy vannak kivételek.

Ezt a régi hokedlit mások már biztosan kidobták volna egy lomtalanítás alkalmával. Viszont tulajdonosa kis kézügyességgel szép kis széket varázsolt belőle. Az idő látszik rajta, de ez csak előnyévé vált. Az apró repedések bizonyítják, hogy ő is fából készült.

Sokaknak tűnik nehéznek a feladat, ha egy ilyet szeretnének, pedig csak egy kiselejtezett székre és némi festékre van szükség. Ha elég kreatívak vagyunk, akkor mi is elkészíthetjük saját motívummal rendelkező hokedlinket, amire barátaink is rácsodálkoznak.

Egy szép és öreg hokedli

 

 


Weboldalunk cookie-kat használ (sütik) a jobb felhasználói élmény érdekében.