Bútorszerelvény beépíthető mosogatógéphez - Egyszerű vasalat

A konyhabútor készítésénél a standard méretektől eltérően beépíthető mosogatógépet helyeztem el. A munkalap magasabban volt mint a gép.

A szintkülönbséget csak egy dobogóval tudtam megoldani, de ez nagyobb ajtófrontot jelentett, ami akadályozta az ajtót a lenyílásban. Több megoldáson gondolkodtam, de a legegyszerűbben egy vasalat oldotta meg. Ezzel kapcsolatos észrevételeimet osztom meg.

A munkafolyamat során sok szakember nem szeret új problémával szembesülni, főleg akkor nem, ha az először fordul elő vele. A bevezetőben leírt problémára egy ilyen egyszerű vasalat jelentette a megoldást.

A standardtól eltérő méretekkel építettem meg a konyhabútort. A megrendelő a gépet már megvásárolta. Még egy esetben sem volt olyan tapasztalatom mosogatógép beépítésnél, hogy az ajtót a méretezés miatt nem lehet kinyitni.

Két választásom törtem a fejem. A dobogót elhagyva, a munkalap és a gép közé egy kihúzható fiókot rakok. Vagy elvágom az ajtófrontot azon a helyen ahol már nem akadályozza a gépet a kinyitásban, és az ajtó alsó részét lefixálom. Nem mondhatnám hogy a két verzió közül bármelyik tetszett a megrendelőnek. Viszont nem voltam messze a megoldástól. A megrendelőm már egyszer szembesült a problémával, és ajánlott egy vasalatot. Persze nem Magyarországon történt az eset. Felajánlotta, hogy hoz nekem egyet.

Az itthoni bútor-szerelvény boltokban bután néztek rám mit akarok, de nem voltam kétségbe esve, mert megérkezett a vasalat.

A vasalathoz beépítési rajzot mellékeltek. Ezt követve a vasalatot beszereltem és hibátlanul működik. Egy hónap elteltével a szerelvény boltból felhívtak:

- van már ilyen vasalat!

A szerelvényt bármely DÉMOS forgalmazónál be lehet szerezni. A termék kódja:171331. A két ajtó közti nyílást, egy 14mm átmérőjű dugó pánttal oldottam meg. Kisebb átmérővel nem érdemes probálkozni, mert nem fog kifordulni!

Bútorszerelvény lett a megoldás

Bútorszerelvény - egyszerű megoldás vasalattal


Weboldalunk cookie-kat használ (sütik) a jobb felhasználói élmény érdekében.