A felkapott sonoma bútorlap - Konyhabútor sonoma tölgyből

A legutóbbi sorozatos megrendelések anyaga a sonoma tölgy. A bútorlapot nem csak a konyhában, de az előszobától a gardróbig mindenhol lehet mutatósan használni.

Az alábbi ingatlan berendezése is ezzel az anyaggal készült. A szín már nem csak bútorlapból, de MDF fóliás frontból is beszerezhető. Ennek a felhasználását és egy belvárosi lakás berendezését mutatom most be.

A bútorlapok piacán Magyarországon több gyártó megtalálható a lapszabászatokban. A válság után mindenki törekedett arra, hogy a színmintáit frissítse. Ennek az eredménye a Sonoma néven futó bútorlap. Szándékosan nem írok utána jelzőt, mert ebből az anyagból a rajzolat megtartásával több szín is létezik.

A bútoráruházak kínálatát nézve úgy tűnik, hogy ők diktálják a trendeket. A színt nem tartom rossznak, de hasonló árfekvésben egyedibb bútort lehetne készíteni mint egy tömeggyártásra hasonlítót. Ez a trendek majmolásáról és a megrendelőim stílustalanságáról szól.

A konyhabútor elsődleges színét az MDF Sonoma határozta meg. A legyártott ajtófront íves első elemét vízszintes száliránnyal indítottam. A konyhában a kis hely ellenére a 45°-os mosogató kényelmesen elfért. A mögötte elhelyezkedő polcot költségcsökkentés miatt csináltam. Ha nem ilyen építés mellett döntünk , akkor egy szélesebb konyhapultot kell legyártatnunk, ami a költségek növelésével jár. A fiókok a szokásos blum metabox blumotion behúzóval működnek. A világítást besüllyesztett LED szalagok szolgáltatják. A felső szekrények és a két bútor közötti szín az beige akril lapból készült.

A gépeket a konyha másik felébe kellett építeni, ahol a sütő, a mikró, és egy beépített hűtőszekrény foglal helyet. A lábazatot a szokásos szál csiszolt szoklival készítettem.

Minden munkánál a gondot, de kifejezetten ennél, nem a munka nehézsége, hanem inkább az új beszállítók határidő be nem tartása okozta. Ha azt kellene eldöntenem melyik kellemetlen momentumot hagyjam ki a munkáim során, a szava-hihetetlen beszállítókat választanám. Így mindenki megspórol egy jókora idegeskedést és Svájcban éreznénk magunkat!

A lakás következő sonomából készült bútora az előszobai, ami stílusosan eltakarja a villanyórát és a gázórát. Ezek mellett jó szolgálatot hoz egy nyitott tároló, amiben kisebb dolgokat tarthatunk indulásunk előtt. A felette elhelyezkedő tükör a világítással, hangulatot ad az előszobából a konyhában közlekedőknek egy falnyílásban megvilágított dekorációnak. A könyöklő szintén sonomából készül amiben helyett kapott a LED szalag.

Aki figyeli a honlapomon szereplő fotókat az észrevehette azokat a munkákat amik egy tervezésből valók. Ezek a munkák mások által véleményezve, stílustalannak vagy giccsesnek tűnhetnek. A trendek nem minden esetben jelentenek szépet az Ő számukra. Ezekből az anyagokból is lehet egyszerű letisztult bútorokat csinálni. De vajon ki dönti el mi a szép és mi nem? Ebben nem szeretnék pálcát törni senki feje felett sem, ezt hagyjuk meg a többségnek vagy az időnek.

sonoma bútorlappal

szekrény

szellőző

Stílusos konyhabútor sonoma fronttal


Weboldalunk cookie-kat használ (sütik) a jobb felhasználói élmény érdekében.