Kerti bútor olajok - Kültéri felületkezelés

A kerti bútoraink időjárás elleni védelméről minden szezonban gondoskodnunk kell. A felület kezeléshez szükséges anyagokat könnyű beszerezni.

A kerti bútor olajjal beeresztett felület selymes tapintású. Ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg.

Tavasszal nagy figyelmet fordítunk kertjein rendbetételére, de valahogy elkerüli fegyelmünket kerti bútoraink felület kezelése. A kezeletlen fa felületek nyár végére kiszáradnak és berepedeznek. Minden olyan festéket ami lezárja a felületet, nem szabad használni, mert ez később belülről korhasztja el a fát. Már itthon is kaphatóak olyan kerti bútor olajok, melyek növényi összetevőkből készülnek. Mind amellett, hogy természetes alapanyagról beszélünk sok más előnye is van.

A felhordása egyszerű, nem igényel szaktudást. Az olajat közvetlen a faanyagra kell felhordani. Minden más tulajdonságú festéktől a bútort meg kell tisztítani. Célszerű a felületet kétszer beereszteni. A rétegek között a teljes száradási időt be kell tartani. A páraszabályzó hatása miatt a fa mozgása jelentősen csökken. A felületet könnyű takarítani. A kerti bútorok meghálálják a minden évben egyszer elvégzett felületkezelést, és több évig élvezhetjük kényelmüket. A ráfordított munka többszörösen megtérül.

Felületkezelt kerti pad

 


Weboldalunk cookie-kat használ (sütik) a jobb felhasználói élmény érdekében.